- 100 g ugotowanego czerwonego ryżu - 2 łyżki konserwowej białej komosy ryżowej - 2 karczochy marynowane - 4 małe podsmażone pieczarki - 3 plasterki sera feta (uformuj z niego kulki) - kilka krążków małej czerwonej cebuli - kiełki pora - kiełki słonecznika - kilka listków świeżej kolendry - świeży tymianek - kilka ziaren czerwonego pieprzu - 3 plasterki papryczki chili Mech leśny: Zblenduj: 2 garści świeżego szpinaku z 1 łyżką bułki tartej Winegret: Wymieszaj dokładnie: - 2 łyżki octu winnego - 6 łyżek oliwy z oliwek - 1 łyżeczka syropu klonowego - 1/ łyżeczka soku z cytryny - sól i pieprz Na dno słoika wsyp ugotowany czerwony ryż.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://kolorowygarnek.wordpress.com/2020/03/28/salatka-las-w-sloiku/