Jeżeli chcesz przygotować taki chlebek w jajku, na domowym pieczywie, zobacz również przepis na najprostszy domowy chleb tostowy – KLIK. kromki chleba (po 2 kromki na porcję) – u mnie domowy, tostowy 2-3 jajka 2 łyżki słodkiej śmietanki 30% sól, pieprz kilka plasterków żółtego sera (u mnie mozzarella w plastrach) ketchup masło klarowane Moim zdaniem takie kromeczki przygotowane ze świeżego pieczywa nie smakują tak samo dobrze, jak na takim dwudniowym 😉 Kromka chleba zamoczona w rozmąconym jajku nabiera więc drugiego życia. Zanurzamy chleb w jajku, raz z jednej strony, raz z drugiej (obie kromki mają wpić masę jajeczną). Smażymy na nim chlebek z obu stron na złoty kolor. Udostępnij Zapisz Chleb w jajku to doskonały sposób na spożytkowanie zalegającego czerstwego pieczywa. Nie wiem jak to jest u Was, ale moim zdaniem wszystko co z serem, od razu nabiera +100 do atrakcyjności. U mnie dodatkowo z plastrem mozzarelli, która pod wpływem ciepła przyjemnie się roztapia.