Wartość odżywcza 1 porcji (10) 104 kcal B 9 g W 2 g T 7 g Składniki: 350 g twarogu półtłustego 4 jajka pół szklanki słodzika/cukru łyżeczka aromatu waniliowego lub pół laski waniliowej pół szklanki wiórków kokosowych 2 łyżki skrobi kukurydzianej lub proszku budyniowego Przygotowanie: Oddzielamy żółtka od białek. Przygotowanie: 25 minut Koszt: tanie Napadła mnie ochota na sernik, ale nie chciało mi się wykonywać wersji w dużych blachach i z 1 kg sera, więc postanowiłam zrobić mini serniczek. Dodatkowo jest to taka podstawowa wersja, możecie pokombinować po swojemu i dodać np. kakao do masy, lub jakieś bakalie albo zrobić polewę czekoladową i posypać czymś na wierzchu. Wykonanie go jest wręcz ekspresowe, z łatwo dostępnych składników, które pewnie większość z Was ma już w lodówce. Po upieczeniu nie otwieramy piekarnika ani nie wyjmujemy od razu sernika.