5. Powstałą masę wylewamy na spód z galaretki (ma być stężała, ale nie do końca, wtedy masa jogurtowa zleje się z galaretką i nie rozwarstwi się przy wyjęciu z formy.) Wartość odżywcza 1 kawałka: 96 kcal B 6 g W 9 g T 3 g Składniki: ▸400 g truskawek ▸1 galaretka truskawkowa ▸500 g jogurtu greckiego Odwrócony jogurtowiec truskawkowy na zimno czerwca 06, 2018 / 9 Odwrócony jogurtowiec truskawkowy z galaretką i jeszcze z dodatkowymi truskawkami, których nigdy za mało. ▸sok z połowy cytryny ▸4 łyżki żelatyny+1/3 szklanki gorącej wody ▸ cukrem pudrem wedle uznania dosłodzić (u mnie zmielony słodzik) Przygotowanie: 1. Wygląda tak apetycznie, że nie można oderwać od niego wzroku (przynajmniej na mnie tak działa😁). Zapraszam do skorzystania z innego przepisu na sernik na zimno Może i kosztuję trochę więcej niż standardowa w sklepie spożywczym, ale na prawdę warto w nią zainwestować. 3. Truskawki (ok 150 g) kroimy w talarki i układamy na spód formy. Specjalnie do tego przepisu nie użyłam zwykłej galaretki, tylko nie dość, że bez cukru to jeszcze wzbogaconą liofilizowaną truskawką! Na koniec dolewamy żelatynę i na koniec krótko jeszcze miksujemy.