▪ 2 łyżki kakao ▪ 100 ml mleka ▪ 50 g słodzika/cukru ▪ 150 g masła orzechowego ▪ 100 g herbatników pełnoziarnistych ▪ 10 g żelatyny + pół szklanki wody Przygotowanie: 1. Osobiście jestem wielkim fanem takiego połączenia! Wartości odżywcze 1 porcji (16): 161 kcal B 14 g W 8 g T 7 g Składniki: ▪ 500 g twarogu chudego ▪ 300 g jogurtu naturalnego ▪ 90 g odżywki białkowej (można pominąć) Spód z herbatników z masłem orzechowym a masa z twarogu. Ciasto specjalnie wykonane na zamówienie z większą ilością białka i mało słodkie. Zamiast słodkiej masy z puszki zamieniłam je na masło orzechowe. Nie za słodkie, lekko chrupiące i dość ciężkie, aby nie zjeść za dużo :) Wylewamy masę (wierzch posypałam pokruszonymi orzechami) i wkładamy ciasto do lodówki najlepiej na całą noc, aby stężało dobrze. Niestety trochę zabawy jest przy rozsmarowaniu, bo jest dość gęste, lecz dla cierpliwych to żaden problem. Największą i najważniejszą część tego deseru zastąpiłam twarogiem wymieszanym z jogurtem i odżywką białkową.