Gulasz z piersi indyka z suszonymi grzybami

Weronika
Obiad
26.03.2020 8:27
Gulasz z piersi indyka z suszonymi grzybami

Mięso powinno być przykryte wodą, dlatego w razie konieczności dolej jeszcze wody dusić do miękkości około 1 godziny przed podaniem można zaprawić kwaśną, zahartowaną wcześniej śmietaną podawć z kluskami, kaszami lub ziemniaczanym puree i ulubioną surówką SMACZNEGO ! Polecam!600 g filetu z indyka2 łyżki mąki1 cebula1 ząbek czosnkusól, pieprz, 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku, 1/2 łyżeczki curry2 łyżki masła klarowanego2 garście suszonych borowików1 szklanka bulionu/wodyPrzygotowanie: Pokroić w 2 cm kostkę pokrojone mięso obtoczyć w przyprawach i oprószyć mąką, następnie podsmażyć na rumiano. Filet z indyka to jedno z najbardziej polecanych mięs przez dietetyków, dlatego warto włączyć je do swojej diety. grzyby opłukać, umieścić w miseczce i zalać gorącą wodą mięso wypłukać, osuszyć papierowym ręczkiem, pozbawić błonek i powięzi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/03/gulasz-z-piersi-indyka-z-suszonymi.html