Posiekać koperek i ziele ogórecznika olej, ocet jabłkowy i miód wymieszać na gładką emulsję wymieszać ogórki z przygotowanym sosem i zieleniną podawać po schłodzeniu w lodówce SMACZNEGO ! Zielony ogórek jest smaczny i orzeźwiający ponieważ w 97% składa się z wody, dlatego szczególnie doceniany jest w upały. Bogaty jest w wiele minerałów i witamin, przeciwnowotworowych antyutleniaczy, przywraca równowagę kwasowo-zasadową, a działając moczopędnie usuwa obrzęki i toksyny z organizmu. Ogórek pokroić w plasterki, cebulę w piórka. Jak samam nazwa wskazuje ma zapach i smak ogórka, dlatego wyjątkowo dobrze smakuje w ogórkowych sałatkach.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2019/06/ogorki-z-winegretem-i-ogorecznikiem-fit.html