śmietanki 30 % 4 serki homogenizowane (600 g.) 250 g. serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki ciepłej wody otarta skórka z 1 cytryny Nasączenie: 1/4 szklanki wody 1 łyżka soku z cytryny 1 płaska łyżka cukru Wykonanie: Do miski wsypać mieszankę na babkę cytrynową. Wierzch babki ścięłam i pokruszyłam, żeby ozdobić ciasto od góry, a środek, to pyszna masa z serków i śmietanki z dodatkiem, aromatycznej skórki cytrynowej. Składniki: 1 opakowanie babki cytrynowej, Polskie Młyny 1 jajko 90 g. margaryny Masa serowa: 400 g. Chciałam Wam pokazać, co fajnego można zrobić z mieszanki na babkę cytrynową. Nazwałam to ciasto, cytrynówka, ale nie bójcie się, nie ma w nim ani grama alkoholu :) Na koniec dodać, otartą skórkę cytrynową. Ciasto delikatnie nasączyć, wodą z cytryną i cukrem. Gotową masę, wyłożyć na ciasto. Okazuje się, że niekoniecznie samą babkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 165 stopni 25-30 minut. Dodać roztopioną i przestudzoną, margarynę, oraz jajko. Zmiksować na gładką masę.