Naleśniki z resztek ziemniaków (2 składniki)

Agnieszka
Przekąski
24.03.2020 11:36
Naleśniki z resztek ziemniaków (2 składniki)

Polecamy Wam inne przepisy na wykorzystanie resztek ziemniaków: racuchy z pure oraz gnocchy Składniki: 240 g ugotowanych ziemniaków – jakieś 3 średniej wielkości ziemniaki 120 g mąki uniwersalnej Przygotowanie: Krok 1 Ziemniaki obierz, pokrój w plastry lub kostkę, zalej zimną wodą, doprowadź do wrzenia, zmniejsz temperaturę, przykryj i gotuj na wolnym ogniu do miękkości – około 15 minut. Liczba porcji: 8 naleśników Przepis na naleśniki z resztek ziemniaków to świetny sposób na przygotowanie naprawdę bardzo smacznej przekąski z produktów, które często trafiają do lodówki, a potem do kosza, bo o nich zapominamy. U nas w domu, w związku z koronawirusem, postawiliśmy sobie za punkt honoru, żeby nie marnować jedzenia, które, pewnie jak większość z Was, nakupionego na zapas. Nie Wykładaj na nią naleśniki i smaż bez tłuszczu minutę z jednej strony i pół minuty z drugiej. Danie jest super proste, trzeba tylko zagnieść proste ciasto z resztek ziemniaków i mąki. Jeśli zostały ci trochę ziemniaków z obiadu, to masz prawie wszystko, żeby zrobić pyszne i łatwe naleśniki. Podsyp delikatnie mąką blat, połóż kulkę ciasta i rozwałkuj na cieniutki placek, przecierając wałek mąką, tak by nie kleił się do ciasta. Naleśniki z resztek ziemniaków idelanie się do tego nadają.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/nalesniki-z-resztek-ziemniakow-2-skladniki/