Placki ziemniaczane z warzywami wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Smażyłem placuszki nakładając po 2-3 łyżki masy na jeden z obu stron na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania złotego koloru. Zwykłe placki ziemniaczane to już relikt przeszłości i pewnie większości się już przejadły, albo w dzieciństwie, jak nic nie było na półkach, to objadł się nimi za wszystkie czasy. Potrzebne składniki 4 duże ziemniaki 2 łyżki mąki 1 jajko 1 marchewka 6 szt. pieczarek 15 cm pora (z zieloną częścią) 2 cm świeżego imbiru szałwia mięta sól, pieprz (do smaku) olej do smażenia Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Dodatkowo przez starcie części ziemniaków na grubych oczkach mają wyjątkową strukturę, są chrupiące i pyszne. Placki odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręcznikach po upieczeniu. Młodsze pokolenie pewnie nie wie o czym mówię, ale gościły kiedyś często na stołach. Sposób wykonania Dwa ziemniaki i pieczarki utarłem na tarce o grubych oczkach. Placki nie musza być jednak nudne i można je urozmaicać na wiele sposobów.