Menu na tydzień: Kuchnia włoska

Agnieszka
Obiad
05.02.2018 8:36
Menu na tydzień: Kuchnia włoska

Jak gotowaliśmy Wszystkie dania z tego menu na tydzień są proste do zrobienia i nie wymagają wiele czasu na przyrządzenie. Pizza diavola, bakłażan zapiekany pod parmezanem, warzywna zupa z czerstwym chlebem, dwie szybkie pasty i gnocchi – tak wyglądało nasze na menu na ten tydzień. Zresztą zaczęliśmy naszą przygodę z gotowaniem na tydzień i planowaniem posiłków właśnie ze względu na chęć i potrzebę oszczędzania pieniędzy. Co miesiąc robimy nasz budżet domowy, sumujemy wpływy i wydatki i wychodzi nam na to, że powinniśmy jeszcze bardziej przyjrzeć się kosztom jedzenia, unikać niepotrzebnych wydatków, gotować dobrze i zdrowo, ale bez wyszukanych składników, przynajmniej nie za często. Szybkie i tanie włoskie dania – menu na tydzień Prostych i szybkich do zrobienia dań szukaliśmy już od pewnego czasu. A do tego chcemy spędzać z nim jak najwięcej czasu – bo coraz więcej rozumie, sam zachęca nas do zabawy, ma poczucie humoru i w ogóle jest super. Mały przemieszcza się po mieszkaniu jak mały samochodzik, pojawiając się nagle w najmniej spodziewanych miejscach, więc nie można spuścić z niego oka. Korzystając z dobrze nagrzanego piekarnika na pizzę, upiekliśmy ziemniaki do gnocchi, które zrobiliśmy w niedzielny wieczór, a następnie zamroziliśmy. Szukasz więcej pomysłów na menu na tydzień? Doszliśmy do etapu, że tygodniowe obiady kosztują nas w granicach 110-160 zł (kiedyś wydawaliśmy tyle na jeden obiad albo wizytę w restauracji). Kiedy czasu na gotowanie zaczęło drastycznie ubywać – z pomocą przyszli nam Włosi. Nikt nie zna się na prostej, taniej i pysznej kuchni tak jak Włosi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niedzielnykucharz.pl/menu-na-tydzien-wloski-tydzien-czyli-pysznie-tanio-szybko/