Potrzebne składniki 500 g mięsa mielonego 8 placków tortilli 2 papryki (najlepiej w dwóch różnych kolorach) 1 mała puszka kukurydzy 1 mała puszka fasoli czerwonej 500 g passaty pomidorowej (lub przecieru pomidorowego) 2 pomidory 200 g sera żółtego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka przyprawy do chilli con carne 1 łyżeczka papryki słodkiej sól, pieprz do smaku olej do smażenia Lasagne z tortilli wg. mojej propozycji, będę wdzięczny, jeśli podzielisz się z innymi opinią na jego temat oraz zrobisz zdjęcie wykonej potrawy i prześlesz je na mój adres e-mail, możesz liczyć na to, że opublikuję je w galerii pod przepisem. Pod ostatni placek wyłożyłem resztę z patelni i na nim rozprowadziłem łyżką resztę passaty zostawionej w butelce. Jak wykonać przepis na – Jeśli zdecydujesz się wykonać przepis na: Na patelni rozgrzałem olej wrzuciłem na niego cebule i lekko podsmażyłem do zeszklenia. Na dno tortownicy o wielkości naszych placków rozlałem 2 łyżki sosu z patelni. Wstawiłem do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20-30 min. i czekałem aż ser zacznie się przyrumieniać. Sposób wykonania Jak zawsze zaczynam od krojenia, więc cebula w drobną kostkę, czosnek drobniutko, papryka mała kostka, pomidory małe kawałki. 3 łyżki pasaty na dnie butelki zostawiłem na później. Całość przykryłem i dusiłem na średnim ogniu koło 5 min. aż papryka zmięknie. Leżały w domu 2 paczki w sumie 8 placków. Wyłożyłem na niego trochę zawartości patelni i rozprowadziłem tworząc warstwę. Chwila… puszka kukurydzy, papryka, pomidory, fasola czerwona i mamy wkładkę warzywną jak się patrzy. A nie, jeszcze trzeba ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. I tak na przemian, mięso i warzywa i placek. No może coś prawie jak tort, poukładam w tortownicy, przełożę mięsem i sosem i zapiekę. Łącznie: 1 godz. Ilość porcji 6 osób Lasagne z tortilli Dodałem mięso mielone i mieszałem rozdrabniając kawałki tak by było złożone z małych kawałeczków.