Smacznego Faszerowane jajka z kiełkami i musztardą – prosty przepis na zbliżające się święta lub pyszne śniadanie Dziś zapraszam Was na pyszne i proste w przygotowaniu faszerowane jajka z kiełkami i musztardą. Składniki: 4 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy z zielonym pieprzem SOSTA 1 pełna łyżka rzeżuchy sól do smaku do dekoracji: kiełki rzodkiewki i rzeżucha Przygotowanie: Jajka faszerowane z kiełkami i musztardą Lubicie faszerowane jajka? Ja przygotowałam wyłącznie cztery jajka z takim farszem, pozostałe podałam w innej formie (Jakiej? Takie jajka sprawdzą się idealnie na święta wielkanocne, jak i pyszne śniadanie. Wspaniale smakuje w towarzystwie wędlin (polecam ją np. podać do domowej pieczonej szynki), jest też doskonałym dodatkiem do marynat i sałatek. Ja wykorzystałam pyszną musztardę z zielonym pieprzem SOSTA Musztarda ta ma naprawdę wyrazisty, mocny smak. Gotowe jajka posypujemy dodatkowo kiełkami rzodkiewki i rzeżuchą. Jajka gotujemy na twardo. Wy możecie przygotować w ten sposób dowolną ilość jajek, według potrzeb. Można je również podać na najróżniejszych przyjęciach.