Gulasz paprykowy z łopatki Składniki: - 500 g łopatki wieprzowej - 1 łyżka smalcu - 2 papryki - 1 duża cebula - 3-4 ząbki czosnku - 4 łyżki sosu paprykowego, ja użyłem nowego Roleskiego - 1 łyżeczka majeranku - ½ łyżeczki tymianku - 1 liść laurowy - 3 ziarna ziela angielskiego - 1 szklanka wody lub np. wywaru - sól, czarny pieprz - natka pietruszki Dzisiaj bez wątpienia jeden z moich ulubionych, na bazie wieprzowiny i aromatycznej papryki, lekko ostry, aromatyczny i sycący. Po 1-2 minutach dodaj majeranek, tymianek, liść laurowy, ziele angielskie i szklankę wywaru. na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Instagram i Facebook. Gulasz paprykowy z łopatki to pomysł na bezproblemowy, rodzinny obiad. Podawaj z kaszą gryczaną lub kremowym puree ziemniaczanym i ogórkiem kiszonym. Na koniec dodaj sos paprykowy, duś jeszcze chwilę.