Tortilla z kurczakiem i pieczonymi warzywami Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 duża cebula 300 g pieczarek 2 małe kolorowe papryki np. czerwona i żółta 1 mała cukinia 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki chili w proszku 1/2 łyżeczki kolendry mielonej 4 placki tortilli gęsty jogurt do posmarowania placków 4 łyżki sosu czosnkowego, ja wybieram Roleskiego 1/2 szklanki startego sera np. żółtego sól, czarny pieprz Cebulę w grube pióra, cukinię w słupki, paprykę w paski, pieczarki w grubsze plastry. Podawaj np. z sosem czosnkowym 🙂 Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Instagram i Facebook. Tortilla z kurczakiem i pieczonymi warzywami fajnie smakuje z frytkami, ale może być samodzielnym daniem. Na koniec gotowe tortille opiekaj na patelni grillowej lub w piekarniku 200°C przez 15 minut. Krok 1: Po pierwsze pierś z kurczaka pokrój w paski. Całość skrop oliwą z oliwek, dopraw: curry, chili w proszku oraz kolendrą. Krok 2: Po drugie kurczaka i warzywa zapiekaj w 220°C przez 20 minut. Japończycy w nori zawijają ryż z surową rybą.