Roladki schabowe w sosie marchewkowo-ogórkowym

Marta
Obiad
21.03.2020 20:39
Roladki schabowe w sosie marchewkowo-ogórkowym

Roladki schabowe w sosie marchewkowo-ogórkowym - składniki na roladki: - 800 g schabu - 500 g drobiowego mięsa mielonego - 2 łyżki bułki tartej - 0,5 papryki - 4 ogórki konserwowe - przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego - dodatkowo: mąka do obtoczenia i olej do smażenia łyżki mąki do zaprawienia sosu - przyprawy: sól, pieprz, 2 ziela angielskie, 3 liście laurowe Jak zrobić roladki schabowe w sosie marchewkowo-ogórkowym? - Schab oczyść, pokrój na plastry i dość cienko rozbij. Roladki schabowe z dodatkiem drobiowego mięsa mielonego, papryki i ogórków konserwowych w marchewkowo-ogórkowym sosie to pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny. :) Roladki schabowe w sosie marchewkowo-ogórkowym - składniki na sos: - 3 marchewki - 6 ogórków konserwowych - 1 litr bulionu warzywnego - 3 - Mięso mielone przełóż do miski, dodaj bułkę tartą, sól, pieprz i przyprawę do mięsa mielonego. - W garnku zagotuj bulion, dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Całość dopraw solą, pieprzem i gotuj pod przykryciem na niewielkiej mocy palnika przez około 1 godzinę. Kawałki schabu ciasno zwijaj w roladki i spinaj wykałaczkami. W 3/4 szklanki wody rozprowadź 3 łyżki mąki. Na każdym plastrze schabu rozsmaruj porcję mięsa mielonego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/03/roladki-schabowe-w-sosie-marchewkowo.html