Żeberka pieczone w liściach białej kapusty

Agnieszka
Obiad
21.03.2020 14:24
Żeberka pieczone w liściach białej kapusty

- 1 kg żeberek wieprzowych - 1 mała biała kapusta - liście laurowe - kilka ziarenek ziela angielskiego - 4 ząbki czosnku - olej Marynata: - 50 ml oleju rzepakowego - 2 łyżki sosu sojowego - 2 łyżki miodu - 1 łyżka octu balsamicznego - 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę - 1 łyżeczka tymianku - sól i pieprz Na dnie naczynia ułóż liście kapusty (możesz podlać troszkę wody), dodaj czosnek, liście laurowe, ziele angielskie i układaj zawinięte żeberka. Umyte żeberka pokrój na kawałki, wetrzyj w nie marynatę i pozostaw na cała noc w chłodnym miejscu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kolorowygarnek.wordpress.com/2020/03/21/zeberka-pieczone-w-lisciach-bialej-kapusty/