Pieczony camembert z paróweczkami w cieście francuskim

Pati
Przekąski
20.03.2020 16:35
Pieczony camembert z paróweczkami w cieście francuskim

Pieczony camembert z paróweczkami w cieście francuskim Składniki: 1 ser camembert w drewnianym opakowaniu 6-8 parówek duże opakowanie ciasta francuskiego (375 g) 1/2 papryczki chili sezam (u mnie biały i czarny) 1 rozkłócone jajko około 1 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki świeżo mielony pieprz Rozpoczynamy od przygotowania sera. Każdą parówkę owijamy w ciasto i układamy dookoła sera w dwóch rzędach – nie muszą być dokładnie i ładnie poukładane, u mnie niektóre były po skosie i dzięki temu potrawa ładniej wyglądała. Pieczony camembert z paróweczkami w cieście francuskim to kolejna fenomenalna przystawka na przyjęcia ze znajomymi. Przepis bardzo się Wam spodobał dlatego postanowiłam przygotować coś podobnego, ale w uproszczonej wersji – czyli bez wyrabiania ciast i skomplikowanego skręcania 😀 . Ser przykrywamy i umieszczamy spowrotem w drewnianym pudełku (dzięki temu nie wypłynie). Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C z termoobiegiem i pieczemy około 30-35 minut, aż ładnie się zezłocą.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://patigotuje.pl/dodatki/przystawkiiprzekaski/pieczony-camembert-z-paroweczkami-w-ciescie-francuskim