Sernik na zimno z brzoskwinią i musem truskawkowym

Katarzyna

Ciasta

20.03.2020 16:02

Sernik na zimno z brzoskwinią i musem truskawkowym

Koszt: tanie Składniki: 200 g herbatników kakaowych 70 g masła rozpuszczonego 1 kg twarogu 300 ml śmietanki 30% 2 galaretki cytrynowe 80 g cukru pudru 1 puszka brzoskwiń w syropie lub świeżych ok 800 g 700 g truskawek 1 łyżeczka soku z cytryny 2 galaretki truskawkowe Przygotowanie: spód Ciastka kruszymy i mieszamy dokładnie z masłem. Mając zalegające ciastka, wykorzystałam je na spód, ser połączyłam z brzoskwinią a na wierzch dałam mus z truskawek. Z racji tego, co się teraz dzieje na świecie, mamy zalecenie, aby siedzieć w domach w miarę możliwości. A gdy mamy tyle wolnego czasu w domu, oczywiście w moim przypadku kończy się to długim posiedzeniem w kuchni i wymyślaniu pysznych przepisów. Sernik z kawałkami słodkiej brzoskwini i musem truskawkowym na spodzie z ciastek. Przygotowanie:40 minut A syrop z puszki po brzoskwiniach możecie pominąć i galaretki zagotować w wodzie. Gotujemy syrop z brzoskwiń lub 500 ml wody i wsypujemy 2 galaretki cytrynowe. Jeśli wybraliście brzoskwinie z puszki to syrop odlewamy do garnuszka, gdzie będą przygotowywane galaretki cytrynowe. Całkowicie ostygnięty mus wylewamy na stężałą masę serową i chłodzimy sernik całą noc w lodówce. Sernik jest bardzo sycący, przynajmniej dla mnie, ale mojemu tacie tak zasmakowało, że skończyło się na trzech kawałkach :)

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.zdrowo-i-aktywnie.pl/2020/03/sernik-na-zimno-z-brzoskwinia-i-musem.html