Frozen na serkach waniliowych

Ciasta
18.03.2020 22:17
Frozen na serkach waniliowych

Masa serowa: - 500 ml śmietanki 30% - 500 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym - 3 łyżki cukru pudru - 2 opakowania niebieskiej galaretki o smaku wieloowocowym - niebieski barwnik Galaretkę rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody i odstawiamy do stężenia. Szybkie, smaczne i bardzo lekkie. Biszkopt: - 6 jajek - 6 łyżek cukru - 6 łyżek mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy cukier. Pieczemy w blaszce (najlepiej z klamrą) o wymiarach 21x32cm, w 175^ przez około pół godziny. Ciasto schładzamy w lodówce 2-3 godziny, a najlepiej zostawić na noc. Mąkę przesiewamy przez sitko do masy razem z proszkiem do pieczenia, delikatnie mieszamy szpatułką do uzyskania jednolitej konsystencji. Na wierzch wylewamy lekko stężałą galaretkę ( u mnie dodatkowo zatopione były mini pianki marshmallow i borówki) Wykładamy biszkopty jeden obok drugiego, lekko dociskając je do masy 4.Krem bez barwnika 5. Dodatkowo: - Okrągłe biszkopty - 2 opakowania niebieskiej galaretki (zrobionej według instrukcji)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkiepole.blogspot.com/2020/03/frozen-na-serkach-waniliowych.html