Kluski śląskie z twarogiem.

Joanna
Obiad
19.03.2020 8:39
Kluski śląskie z twarogiem.

Uklepać w misce, podzielić na ćwiartki, jedną z ćwiartek wyjąć i w puste miejsce wsypać mąki ziemniaczanej, uzupełnić tyle ile było ziemniaków, wrzucić brakującą ćwiartkę i wbić jajko, całość wyrobić ręką na gładką masę. Mamy teraz trudny czas i nie ma co biegać po sklepach za zakupami, więc zrobiłam przegląd lodówki i tak o to powstały śląskie w wersji kryzysowej, chłopaki wcinali aż miło, syn nawet kazał sobie odłożyć porcje na kolacje 🙂 Z powstałej masy kulać nie za duże kulki wedle gustu, spłaszczyć na dłoni, ułożyć na środku łyżkę twarogu i zlepić, uformować w dłoniach kulę. Składniki: 25 szt. 1 kg ziemniaków (sól) 1 jajko mąka ziemniaczana Nadzienie: 500 g twarogu półtłustego w kostce 2 jajka pęczek szczypiorku sól do smaku

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslodka.pl/2020/03/kluski-slaskie-z-twarogiem/