Pasta z pieczonym bakłażanem

Agata
Przekąski
17.03.2020 13:46
Pasta z pieczonym bakłażanem

Czas przygotowania: 80 minut Składniki: 3/4 szklanki suchej ciecierzycy 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 bakłażan 1 opakowanie serka kremowego Hochland z pieczarkami 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka pasty harrisa sos z połowy limonki 250 g boczniaków 1 łyżka przyprawy sumak 1 łyżka miodu 1/2 pęczka natki 1/2 pęczka kolendry 1/4 pęczka koperku oliwa z oliwek EV sól pieprz Wykonanie: Ciecierzycę moczymy w zimnej wodzie z dodatkiem sody przez 12 godzin. Zapraszam Was po przepis na przepyszną pastę z pieczonego bakłażana podaną z dodatkiem grzybów, a także na fotorelacje z warsztatów. Zapraszam Was po przepis na przepyszną pastę z pieczonego bakłażana podaną z dodatkiem grzybów, a także na fotorelacje z warsztatów. Oczywiście, jak to podczas takich spotkań, był też czas na ploteczki z dawno niewidzianymi blogerkami, rozmowy z tymi, które się znało tylko wirtualnie, na śmiech i dobrą zabawę. Oczywiście, jak to podczas takich spotkań, był też czas na ploteczki z dawno niewidzianymi blogerkami, rozmowy z tymi, które się znało tylko wirtualnie, na śmiech i dobrą zabawę. W blenderze blendujemy miąższ z bakłażana, czosnek, harrisę, sok z limonki i serek kremowy. Atmosfera była super, bardzo dziękuję agencji Podczas warsztatów przygotowaliśmy kilka dań, a w każdym z nich zostały wykorzystane serki Hochland. W międzyczasie pieczemy bakłażana w piekarniku nagrzanym do 250 stopni z opcją grill.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2020/03/pasta-z-pieczonym-baklazanem.html