Polecam Ci także przepisy: – kopytka ruskie – pierogi ruskie – naleśniki z jabłkami – pierogi z mięsem – pierogi z soczewicą – pierogi z kaszą gryczaną – pierogi z szpinakiem i serem feta – pierogi z dynią i serem pleśniowym – zielone pierogi – leniwe KOTLETY RUSKIE Ilość porcji: 4 Przygotowanie: 50 minut Składniki: – 1 kg ugotowanych ziemniaków – 250 g białego sera – 1,5 cebuli – 1 łyżeczka soli – 2 płaskie łyżki pieprzu (ja lubię dość pikantne, ale możesz dodać nieco mniej) – 2 jajka – bułka tarta – olej do smażenia W przepisie są 2 łyżki pieprzu bo dla mnie farsz do ruskich musi mieć sporą ilość pieprzu, ale jeśli wolisz łagodne dania zmniejsz jego ilość, spróbuj i w razie potrzeby dodaj więcej 🙂 Do ciasta dodaj na koniec jedno jajko i 1 łyżkę bułki tartej. PODANIE: Do kotlecików możesz przygotować różne sosy, na przykład pomidorowy, pieczarkowy lub podać kotleciki jako dodatek do mięsa z sosem. Na patelnię dodaj 1 łyżkę oleju i zeszklij na nim cebulę. Pierogi ruskie kocham ponad wszystko, ale dlaczego nie wykorzystać tego farszu w innych daniach? Do przestudzonych ziemniaków dodaj rozdrobniony widelcem biały ser, cebulę, dopraw solą i sporą ilością pieprzu. Robiłam już naleśniki ruskie, a tym razem przyszła kolej na kotleciki.