Polecam Wam także: – pizzę na tortilli – pizzę z salami – tu znajdziecie także mój ulubiony przepis na ciasto – pizzę z szynką i pieczarkami – pizzę z patelni – pizzę z ciasta francuskiego – zapiekanki z pieczarkami – Roladki z tortilli z tuńczykiem ROLLSY Z SZYNKĄ I SEREM Przygotowanie: 35 minut Ilość porcji: 1-2 porcje Składniki: – 2 placki tortilli pszennych lub pełnoziarnistych – 2 łyżki majonezu – 1 łyżka ketchupu – 100-150 g tartego sera typu gouda – 100-150 g szynki w kawałku – przyprawy: oregano, ew chilli lub czosnek – kawałek folii aluminiowej Przygotowanie: Majonez wymieszaj z ketchupem. Każdy z plasterków kładź delikatnie na blasze po czym zdejmuj resztki foli aluminiowej z obrzeża. Rób to delikatnie i od razu po zwinięciu użyj folii aluminiowej na której przygotowujesz danie do ciasnego zwinięcia rulonu. Tym bardziej że jego przygotowanie nie jest takie skomplikowane pod warunkiem że skorzystacie z mojego sposobu. Nie odwijaj rulonu z folii aluminiowej, krój bez jej zdejmowania. Po wyjęciu rulonu z zamrażarki za pomocą ostrego noża przekrój go w połowie. Na folii aluminiowej połóż pierwszy placek tortilli (im większa tym lepiej). Zastanawiasz się co zrobić drugiej połówce na kolację lub jako przekąskę do piwa podczas oglądania meczu czy skoków narciarskich? Na sos połóż połowę startego sera żółtego i połowę pokrojonej w drobną kostkę szynki.