Sałatka: - 1 opakowanie roszponki - 100g wędzonego pstrąga łososiowego - kilka rzodkiewek - 1 mały zielony ogórek - kilka pomidorków koktajlowych - 1 łyżka sezamu - kilka gałązek koperku Dressing: - 1 łyżeczka musztardy miodowej - 1/2 łyżeczki miodu - 1 łyżka soku z cytryny - 4 łyżki oliwy - sól, pieprz Ogórka obrać i pokroić w plasterki. Na półmisku rozłożyć roszponkę i ułożyć na niej warzywa. Jak większość społeczeństwa w zaistniałej sytuacji ograniczam jakiekolwiek wyjścia na zewnątrz. W miseczce połączyć ze sobą wszystkie składniki dressingu i dokładnie je ze sobą wymieszać. Powiało u mnie wiosną i świeżością na talerzu. Pozostaje mi tylko pocieszyć się wiosną na talerzu...