Sałatka grzybowa z papryką

Przetwory
06.10.2019 7:33
Sałatka grzybowa z papryką

Składniki na 4 słoiki po 0,5 l - 1,5 kg świeżych grzybów leśnych (u mnie podgrzybki i borowiki) - 250 g cebuli - 250 g czerwonej papryki - 1/2 szklanki oleju - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 1/2 szklanki wody - 2 łyżki cukru - 1,5 łyżki octu - sól, pieprz Grzyby oczyścić i pokroić w kostkę. Była już zatem tarta z grzybami (z poprzedniego posta), sos grzybowy (klik) i kurczak z grzybami (już niebawem na blogu). Postanowiłam w tym roku zaszaleć nieco z grzybami i przygotować je na różne sposoby. W garnku rozgrzać olej, wrzucić cebulę i zeszklić ją, następnie dodać paprykę i poddusić ją przez kilka minut. Trochę zamroziłam, część ususzyłam a ostatnią partię zamknęłam w słoiku w postaci sałatki. Paprykę oczyścić z błon i także pokroić w kostkę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://only-my-simple-kitchen.blogspot.com/2019/10/saatka-grzybowa-z-papryka.html