Zapiekanka na bułce

Anna
Zapiekanki
15.03.2020 18:58
Zapiekanka na bułce

Składniki: 2 długie bagietki pszenne (lub 4 przekrojone bułki) 1 pierś z kurczaka 1 łyżka masła 20 dag żółtego, startego sera Sól, pieprz 1 czerwona cebula Świeża bazylia Składniki na sos: 2 ząbki czosnku 500 g passaty 1 łyżeczka suszonego oregano Sól, pieprz Polecamy Wam również nasze inne przepisy na przystawki oraz inne przepisy na zapiekanki. Następnie na maśle podsmażamy cebulę oraz pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. Z jej przygotowaniem poradzi sobie nawet niedoświadczony kucharz, a większość składników czeka na nas w kuchni. Tradycyjnie zapiekanki przygotowuje się na bagietce, pszennej bułce typu kajzerka lub bułce. Opis Zapiekanka na bułce: Zapiekanka na bułce zna chyba każdy. Jeżeli w domowych szafkach zalega nam chleb, który niedługo nie nada się do zjedzenia, również możemy go użyć do zapiekanek. Nadzienie oraz dodatki możemy dobierać wedle własnego upodobania i tego co mamy akurat w lodówce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://foodmagazine.pl/zapiekanka-na-bulce/