Błyskawiczne spaghetti bolognese

Agnieszka
Makarony
16.03.2020 8:11
Błyskawiczne spaghetti bolognese

Zobacz też 15 dań do zrobienia w 15 minut Składniki: 500 g mielonego mięsa (używamy mięso z indyka, bo jest najchudsze, bez chemii a do tego dochodzą względy ideologiczne) 1 szalotka lub cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii Szczypta gałki muszkatołowej (opcjonalnie) 1 łyżka oleju 3/4 opakowania ulubionego makaronu (dla 4 osób) Tarty parmezan (szklanka lub wedle uznania) Super smakuje sam z makaronem – w wersji a la arabiatta – lub w wersji z mięsem (w tym wypadku polecamy mięso z indyka). Liczba porcji: 4 Najlepsze spaghetti bolognese na świecie Błyskawiczne spaghetti bolognese to danie, które przygotowujemy zwykle kiedy nie mamy czasu na gotowanie. W 20 minut, bez wysiłku, powstaje z tego błyskawiczne, przepyszne spaghetti bolognese, które nigdy się nie nudzi! Sos, który robi się sam Aby przygotować zapas sosu pomidorowego wystarczy umieścić składniki w garnku i zostawić – niech sobie pyrka. Krok 2 Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu w dobrze osolonej wodzie. Przepis na super prostu i pyszny sos znajdziecie tutaj. Błyskawiczne spaghetti bolognese będzie naszym towarzyszem przez najbliższe tygodnie. Błyskawiczne spaghetti bolognese zawiera jeden tajemniczy składnik: gęsty, skondensowany, słodki i aromatyczny domowy sos pomidorowy, który robi się sam. Jeśli masz zwykłą cebulę – smaż około 5 minut, aż zmięknie i dopiero wtedy dodaj czosnek, a potem mięso. My mamy w zamrażalniku podzielone na porcje mielone mięso, zapakowane do worków strunowych. Dolej wody z gotowania makaronu – stopniowo, tak żeby rozrzedzić nieco sos. Po podobny przepis zajrzyj też tu – spaghetti z sosem pomidorowym Wlej sos, połącz z mięsem, zmniejsz temperaturę i duś na wolnym ogniu. W piątek zrobiliśmy chyba 2 litry sosu pomidorowego (według przepisu podanego wyżej). Jak wszyscy Polacy zrobiliśmy zapasy – w tym duże ilości passaty pomidorowej i makaronów. Zrób sos pomidorowy w dużych ilościach i zamroź w porcjach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/blyskawiczne-spaghetti-bolognese/