Pierwszorzędna sałatka, polecam, bo Bimi jest pyszne!1 pęczek brokuła bimi1 łyżka pasty z tahini1 łyżka oleju lnianego/sezamowego2 łyżki soku z cytryny1 ząbek czosnku starty na tarce1 łyżka sosu sojowego/sól2-3 łyżki wodypestki z 1/4 granatuPrzygotowanie: Odcedź składniki na sos zmiksuj w blenderze uwolnij pestki z owocu granatu wyłóż na talerz bimi, polej sosem, posyp pestkami granatu i podawaj SMACZNEGO ! Brokuły gałązkowe zw. potocznie Broccolini lub Bimi są bardzo podobne do brokułów z tą różnicą, że mają bardzo małe główki i długie łodyżki. Są bardzo łatwe w obsłudze, możesz je gotować, smażyć, grillować lub jeść na surowo. Moje Bimi króciutko obgotowałam przez 3 minuty i podałam z dodatkiem sosu tahini i pestek granatu.