Każdego boczniaka maczamy najpierw w rozbełtanym jajku (ja często zostawiam je w jajku na dłużej), a następnie obtaczamy w mieszance mąk. Od czasu do czasu z ogromną przyjemnością przygotowuję je w tradycyjnej panierce na bazie bułki tartej (przepis znajdziecie tutaj). Tak przygotowane boczniaki możecie podać jako dodatek lub jako danie główne w towarzystwie świeżego pieczywa. Składniki: - 1 opakowanie boczniaków - 2 jajka - czarny mielony pieprz i sól do smaku - kilka łyżek mąki kukurydzianej + tyle samo mąki pszennej - olej do smażenia Przygotowanie: Boczniaki myjemy, obcinamy ogonki. Boczniaki w kukurydzianej panierce są równie pyszne i proste w przygotowaniu. U mnie najczęściej takie boczniaki pojawiają się w towarzystwie świeżego pieczywa. Boczniaki w kukurydzianej panierce Lubicie boczniaki?