Przepis na tajskie pulpeciki Składniki (około 40 malutkich lub 20 większych puplecików): 500 g mielonej wieprzowiny 1 łyżka startego na tarce świeżego imbiru 3 ząbki czosnku 4 liście suszonego kaffiru (opcjonalnie, jezeli ich nie macie dodajcie 2 łyżeczkę mielonej kolendry w ziarnach) 1 papryczka chilli 1/2 pęczka świeżej kolendry skórka z 1 limonki sok z 1/2 limonki 1 łyżeczka erytrolu lub cukru 1 łyżka sosu rybnego 1 jajko odrobina oleju opcjonalnie 1/2 szklanki otrębów do podania: tajski sos chilli Przygotowanie: Tajskie pulpeciki to idealny pomysł na imprezową przekąskę dla gości Najbardziej cenię sobie na przyjęciach przekąski na jeden kęs, tzw. finger foods. Te tajskie pulpeciki łączą w sobie to wszystko i świetnie sprawdzają się na wszystkich imprezach i przyjęciach jako przekąska na jeden kęs. otreby dodajemy tylko, jeżeli masa będzie się za bardzo kleiła i nie da się z niej ulepić kulek. Mieszamy mięso z imbirem, posiekanymi drobno liścmi kaffiru i zabkami czosnku oraz chilli i kolendrą i resztą składników – oprócz otrębów. Formujemy z mięsa malutkie kulki i układamy na blache wyłożonej papierem do pieczenia. Robi się je bardzo prosto i są dość zdrowe, gdyż są pieczone, a nie smażone.