Paszteciki do barszczu (Wigilia) - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta

Przekąski

16.12.2021 10:17

Paszteciki do barszczu (Wigilia) - Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Paszteciki do barszczu (Wigilia) z ciasta francuskiego. Do wigilijnego barszczu świątecznego oprócz tradycyjnych uszek z grzybami, pasztecików drożdżowych czy kruchych kulebiaczków można podać mix francuski, czyli paszteciki z ciasta francuskiego o różnych kształtach. Takie francuskie paszteciki doskonale nadają się jako zakąska do wytrawnych wigilijnych zup: czystego barszczu czy zupy grzybowej , są na jeden kęs, zgrabne i smaczne. U nas najbardziej smakują one mojej siostrzenicy Julce. SKŁADNIKI na paszteciki do barszczu z ciasta francuskiego: - garść grzybów suszonych lub 20 dag grzybów mrożonych np. podgrzybków, prawdziwków czy zielonek - 25 dag kapusty kiszonej - 1-1/2 cebula - 1-2 łyżki oleju …

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/swietauroczystosci/boze-narodzenie/paszteciki-do-barszczu-wigilia/