Składniki: 4 banany 100 g suszonej żurawiny 175 g mieszanki studenckiej 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki nasion słonecznika 1/2 szklanki płatków migdałowych 1/4 szklanki siemienia lnianego 175 g mieszanki studenckiej 2 szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki nasion słonecznika 1/2 szklanki płatków migdałowych 1/4 szklanki siemienia lnianego Duże orzechy (orzechy nerkowca, migdały) z mieszanki studenckiej szatkujemy nożem Następnie dodajemy wszystkie składników do bananów i znów miksujemy (niezbyt dokładnie, tak aby masie były widoczne kawałki orzechów i nasion). Po wyjęciu masy z piekarnika układamy ją razem z papierem na kratce do studzenia. Po wyjęciu masy z piekarnika układamy ją razem z papierem na kratce do studzenia. Masę wykładamy na papier i dłońmi formujemy równomierny kwadrat, o prostych bokach. Masę wykładamy na papier i dłońmi formujemy równomierny kwadrat, o prostych bokach.