Do dzieła 🙂 Składniki na 3 porcje: – 6 jajek – 30ml mleka – 1 awokado – 2 garści szpinaku – 3 plastry szynki parmeńskiej (opcjonalnie) – 2 średnie cebule – 1/2 pęczka koperku – 1/2 pęczka szczypiorku – 1/2 łyżeczki masła Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, awokado i szynkę w kostkę, koperek i szczypiorek drobno siekamy. Tak oto powstała zielona jajecznica na bogato z wykorzystaniem resztek z lodówki, pełna witamin i minerałów, które na pewno dodadzą nam energii na cały dzień. W tym czasie w miseczce łączymy jajka z mlekiem, doprawiamy solą oraz pieprzem i wylewamy na patelnię, cały czas mieszamy. Uwielbiam takie dni, kiedy mam więcej czasu na przygotowanie śniadanka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://befitbestrong.pl/sniadaniowa-jajecznica-na-zielono-fit/