Wylewamy ciasto (można wylać chochelką i kolistymi ruchami rozprowadzać ciasto po patelni, można też, dla ciekawszego efektu wizualnego, przełożyć ciasto do rękawa cukierniczego i wyciskać na patelni spiralne placuszki, tak jak na zdjęciu). Smażymy je na małej patelence, takiej o średnicy około 12-14 cm. Moje dziecko nie mogło się ich nachwalić, więc spakowałam mu kilka do śniadaniówki i na drugi dzień miał pyszne drugie śniadanie do szkoły gotowe. Wlewamy tyle wody, by otrzymać masę o konsystencji gęstej śmietany (wodę najlepiej dodawać stopniowo – być może nie będzie potrzeby dodania całej ilości podanej w składnikach, a być może trzeba będzie wlać jej odrobinę więcej). Smażymy na średnim ogniu, z obu stron na złoto. Placuszki z cynamonem Pyszne placuszki/małe naleśniczki o cynamonowym posmaku. Polecam Wam gorąco te placuszki z cynamonem 🙂 - 3 szkl.