Potrawka z indyka z marchewka i groszkiem Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 1 pierś z indyka (około 800 g) 1 duża cebula 1 marchewka 1 szklanka mrożonego zielonego groszku 100 g śmietany 18% 2 łyżki mąki pszennej sól pieprz 1/2 łyżeczki papryki 1/3 łyżeczki ostrej papryki olej do smażenia posiekana natka pietruszki Wykonanie: Mięso kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy w rondlu na rozgrzanym tłuszczu, aż się przyrumieni. Potrawka z indyka z marchewka i groszkiem, to smak mojego dzieciństwa, choć wtedy robiło się ją raczej z kurczakiem, a zamiast mrożonego groszku czasami dodawało się tego z puszki. Do potrawki idealnie pasuje ryż lub któraś z kasz, ale z ziemniaczanym puree też będzie pysznie. Potrawka z indyka z marchewką i groszkiem Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie też inne pyszne dania z drobiem w roli głównej: Mąkę mieszamy z 2 łyżkami zimnej wody i śmietaną, tak, aby nie było grudek.