Dzisiaj pomysł na sałatkę/śniadanie/lunch - jednym słowem lekki posiłek, który idealnie sprawdzi się w bezmięsny piątek :-) Składniki: - 2 buraczki - 1/2 czerwonej cebuli - około 70 g sera koziego lub np. fety - 2-3 łyżki octu balsamicznego - 3-4 łyżki posiekanych orzechów włoskich - pieprz Wykonanie: Buraczki dokładniej myjemy, owijamy w folię aluminiową, wstawiamy do piekarnika i pieczemy (w zależności od wielkości) przez około 50 minut. Tuż po wyjęciu z piekarnika wrzucamy do miski z zimną wodą - wówczas łatwo zdejmiemy z nich skórkę. Obieramy, kroimy w plastry.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://picante-jalapeno.blogspot.com/2020/02/saatka-z-pieczonym-burakiem-i-kozim.html