Zobacz też: Pieczona owsianka z bananem – Twoje śniadanie na wynos 🙂 Męska pasta z makreli i jajka w damskiej kuchni:) Jajeczne muffinki na śniadanie, kolacje i do pracy 🙂 Wynik jest orientacyjny obliczany na podstawie surowych składników: Wszystkie placki mają 343 kcal, w tym: Węglowodany: 36g, Białko: 16g Tłuszcz: 15, Błonnik: 4g Smażenie Aby przyspieszyć smażenie omletów można patelnie przykryć pokrywką. Składniki na ok 18 szt*: - 1 banan (u mnie mocno dojrzały), - 2 jajka, - szczypta soli, - 2 łyżki mąki (u mnie owsiana ze zmielonych płatków), - tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Dodatkowo to też świetny przepis dla osób szukających pomysłów na śniadania białkowo-tłuszczowe. Bananowe omlety – przepis: Ja moją patelnie miałam ustawioną na średnim palniku skręconym na minimum. Białka ubij na sztywno z odrobiną soli, a następnie dodaj do nich żółtka i ponownie całość zmiksuj. Smaż z obu stron na delikatnie rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu. To zapraszam Cię do mojej kulinarnej gruby lub na Fan Page na FB. Przechowywanie Omlety bananowe możesz śmiało schować do lodówki, na następny dzień nadal będą pyszne. Mąka Ja swoje omlety piekłam już ze zwykłej mąki pszennej oraz owsianej i za każdym razem wyszły puszyste i smaczne. Mąkę owsianą robię sama – miele płatki owsiane na pył. Pamiętaj, im banan brzydszy, tym słodszy, więc to świetna okazja do zużycia mocno dojrzałego banana o ciemnej skórce.