Moja mama pomidorówkę jadała tylko z ryżem, gdy była zupa pomidorowa gotowany był zarówno makaron jak i ryż, każdy wybierał to z czym lubił jeść pomidorówkę. SKŁADNIKI: 2 porcje rosołowe 3 marchewki 2 pietruszki kawałek selera 1 słoiczek koncentratu pomidorowego 1 łyżka cukru sól i pieprz do smaku 100 ml słodkiej śmietany 30% makaron dowolny zielona pietruszka przepis krok po kroku: Zagotowujemy wodę z porcjami rosołowymi, warzywami i 1 łyżeczką soli, ściągamy szumowiny zbierające się na powierzchni zupy. ten przepis na zupę pomidorową jest przygotowany od podstaw, zupa była gotowana wtedy gdy mieliśmy na nią ochotę. Zupa pomidorowa z makaronem, to jedna z moich ulubionych zup. Gotujemy ok. 30 minut aż warzywa i mięso zmięknie, dodajemy cały słoiczek koncentratu pomidorowego, wsypujemy 1 łyżkę cukru, doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy dalej.