Składniki: 1 mała dynia Hokkaido lub piżmowa 1/2 opakowania jarmużu 50 g sera feta garść pomidorków koktajlowych 1 mała czerwona cebula oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku suszony tymianek sól pieprz szczypior do posypania sok z cytryny Wykonanie: Dynię kroimy w grubą kostkę. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie też inne przepisy na pieczone warzywa: Pieczona dynia z jarmużem i fetą Pieczona dynia z jarmużem i fetą Pieczona dynia z jarmużem i fetą to idealna propozycja na obiad czy też na ciepłą kolację dla tych, którzy kochają warzywa, a nie lubią spędzać zbyt dużo czasu przy przysłowiowych garach. Pieczona dynia z jarmużem i fetą 50 minut W międzyczasie cebulę obieramy i kroimy w piórka, pomidorki kroimy na pół. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut, powinna być la dente. Wszystko wraz z jarmużem dodajemy do dyni i dokładnie mieszamy.