Parówkowe serce w ramce

Śniadania
26.02.2020 16:17
Parówkowe serce w ramce

😊 Składniki na 1 porcję: 3 parówki 1 jajko mały kawałek świeżej papryki (ok. 20 g, użyłam czerwonej i zielonej) plasterek wędliny np. szynki, polędwicy plasterek żółtego sera np. Gouda sól i pieprz łyżka oleju do smażenia 3 wykałaczki Jajko rozbij i oddziel żółtko od białka. Kupując parówki i inne wędliny dla bezglutenowców zwracaj uwagę na informację nie zawiera glutenu, ponieważ wbrew pozorom znajduje się w składzie wielu kiełbas, szynek i innych wyrobów. Już kiedyś wrzuciłam na stronkę pomysł na parówkowe serce, a teraz proponuję małą modyfikację, czyli wstawienie go w ramkę🙂 …na śniadanie …na przekąskę … Na patelnię wlej olej, następnie połóż dwie parówki – ich ramiona rozchyl tak, by stworzyły kwadrat. Przy nietolerancji na gluten wrażliwość bywa różna – niektórzy mają mniejszą, a niektórzy większą. Gdy parówki zaczną się smażyć, do serca włóż żółtko i przebij łyżką, by się rozlało. Przykryj pokrywką i smaż na niedużym ogniu, aż wierzch się zetnie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarnesos.com.pl/parowkowe-serce-w-ramce/