Kotlety mielone z łososia

Jolanta
Obiad
26.02.2020 7:01
Kotlety mielone z łososia

panierki panko lub bułka pszenna namoczona w mleku sól do smaku pieprz do smaku olej rzepakowego do smażenia: ok. 1 łyżka Jogurt czosnkowo-koperkowy: 2 ząbki czosnku 150 ml jogurtu 1 płaska łyżka majonezu 1 łyżka posiekanego koperku sol i pieprz do smaku Czosnek przeciskamy przez praskę, mieszamy z jogurtem, majonezem i posiekanym koperkiem. Kotletciki mielone z łososia można podać z podsmażonymi warzywami, warzywną sałatką lub zrobić z nich burgery. Smażymy kotlety po ok. przez 2-3 min z każdej strony na patelni z odrobiną oleju rzepakowego. Świetnym dodatkiem do kotletów rybnych jest surówka z kiszonej kapusty lub sałatą rzymską z ugotowanymi al dente różyczkami brokuła, posypanymi prażonym słonecznikiem i pomidorkami koktajlowymi. Można je podać w bułeczkach jak hamburgery z majonezem, z sałatą, czerwoną cebulą, pomidorem. Polecam te pyszne kotlety mielone z łososia, gdyż według nas przypadną do smaku każdemu. Posiekanego drobno łososia przekładamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pietruszkę, jajko i bułkę pszenną (namoczyć ją w mleku i odcisnąć), ja niestety bułki nie miałam, więc wykorzystałam panierkę panko. Formujemy owalne kotlety i obtaczamy je lekko w mące z obu stron.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/drugie-danie/kotlety-z-lososia/