Śledzie smażone panierowane w mące

Jolanta
Obiad
26.02.2020 6:57
Śledzie smażone panierowane w mące

Można tam kupić wszystko, a szczególnie wszystko co pływa w morzu, ryby, wszelakie skorupiaki, wszystko co człowiek sobie wymarzy, wszystko jest świeże prosto złowione. Smacznego! Składniki na śledzie smażone: filety śledzi bałtyckich (tyle ile zjemy) olej rzepakowy do smażenia ok. 2-3 łyżki mąki pszennej (w zależności od ilości filetów) Śledzia spożywamy na ciepło, zaraz po usmażeniu, np. z ziemniakami z wody z koperkiem i kiszonymi ogórkami. Kupujemy więc filetowane śledzie bez kręgosłupa i ości bo Piotrek jest wygodny, tuszki śledzia też można kupić, ale on nie lubi wybierać ości. Odkąd mieszamy w portowym mieście, co niedziela chodzimy na Fischmarkt po ryby świeże i wędzone, oraz owoce. Ostatnio podawałam Wam mój sprawdzony sposób na rybę smażoną, filety śledzia smażymy tak samo jak inne ryby. Śledzie smażymy z każdej strony po 1-2 minuty, gdy będzie złoty jest gotowy. Najszybciej usmażysz śledzia bałtyckiego gdy jest bez ości tzw. filet ze śledzia. Doprawiamy go tylko solą i pieprzem, obtaczamy w mące pszennej i smażymy na oleju rzepakowym. Śledź bałtycki filetowany smażony Prosty, szybki i smaczny śledź usmażony i gotowy w kilka minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/ryby/sledzie-smazone/