Mam nadzieje, że Wam także przypadnie do gustu :-) Składniki: Beza: - 5 białek - 250 g drobnego cukru - 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej - 2 łyżki soku z cytryny - 2 dojrzałe mango - 400 ml mleka - 1 opakowanie budyniu waniliowego Wykonanie: Białka wlewamy do misy miksera, ubijamy. Na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę wykładamy pianę i formujemy z niej kształt kół (około 7-8 cm średnicy). Zdejmujemy z ognia, dodajemy pulpę z mango, mieszamy. Gdy powstanie biała, puszysta piana zaczynamy stopniowo, po łyżeczce dodawać do niej cukier, cały czas ubijając pianę. Postępujemy tak do momentu, w którym skończy nam się cukier (u mnie trwało to jakieś 10-15 minut). Na koniec do piany dodajemy mąkę ziemniaczaną oraz sok z cytryny. Około 1/2 szklanki mleka odlewamy, rozprowadzamy w niej budyń. Połówkę mango odkładamy do dekoracji, pozostały miąższ miksujemy blenderem na gładką pulpę.