BURGERY Z FASOLI, CIECIORKI, PĘCZAKU I KURCZAKA

Agnieszka
Obiad
21.02.2020 8:36
BURGERY Z FASOLI, CIECIORKI, PĘCZAKU I KURCZAKA

Burgery z fasoli możesz w dowolny sposób modyfikować: zrezygnować z mięsa, dodać zielonego groszki zamiast czerwonej fasoli, lub użyć fasoli białej, albo soczewicy. Pamiętaj o jednym robiąc burgery z fasoli: składniki muszą być odciśnięte z wody, lub dobrze odsączone na sicie, bo w przeciwnym razie masa burgerowa będzie za luźna. Krok 2 Do misy miksera przełóż przestudzony pęczak, puszkę odsączonej fasoli, puszkę odsączonej cieciorki, startą na tarce o grubych oczkach i odciśniętą z wody cukinię oraz wszystkie przyprawy i pietruszkę. ½ szklanki pęczaku 1 mała cukinia 1 łyżka suszonego czosnku 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka suszonej cebuli Burgery z fasoli to doskonały sposób na przemycenie do diety dziecka fasoli, cieciorki i kaszy oraz cukinii i świeżej pietruszki. Krok 5 Wlej na patelnię 2-3 łyżki oleju, rozgrzej na kuchence i kładź na niego burgery, dociskając packą do patelni. Krok 1 Zalej pęczak szklanką wody, wstaw na kuchenkę, zagotuj, przykryj i gotuj na minimalnym ogniu 20 minut. Składniki: 250 g polędwiczek drobiowych 1 puszka czerwonej fasoli (400 ml) 1 puszka cieciorki (400 ml) Burgery z fasoli i warzyw, możesz zrobić w wersji wegetariańskiej, albo dodać nieco drobiowych polędwiczek, jeśli jadasz mięso. Nasz syn wcina kotleciki aż miło, nie podejrzewając, że w środku są wszystkie składniki, na które normalnie krzywi się, jak po zjedzeniu gorzkiego lekarstwa. Jeśli nie chcesz, żeby twoje dziecko kręciło nosem, upiecz bułki zgodnie z przepisem, z mąki uniwersalnej. Smaż na dość mocnym ogniu po 5 minut z każdej strony.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/przepis-dnia-burgery-z-fasoli-cieciorki-peczaku-i-kurczaka/