CRONUTS - pączki z ciasta francuskiego.

Jolanta
Ciasta
20.02.2020 6:48
CRONUTS - pączki z ciasta francuskiego.

Jeśli szukacie przepisów na najlepsze pączki drożdżowe to polecam te przepisy: najlepsze pączki, pączki z lukrem cynamonowym i przepis na egzotyczne, bardzo szybkie pączki boliwijskie. Pączki z ciasta francuskiego – składniki: gotowe ciasto francuskie (arkusz) 1 jajko Jak przygotować różowy lukier: ½ szklanki cukru pudru 2 łyżki soku z buraka Sok z połowy cytryny Cukier puder ucieramy z sokiem z buraka i sokiem z cytryny do gładkości za pomocą łyżki. Rozgrzewamy olej na patelni do ok. 170 stopni C, wkładamy krążki wycięte z ciasta krążki i smażymy z obydwu stron na złoty kolor. Wyjmujemy ciasto i wycinamy z ciasta pączki z dziurką, ja to robię za pomocą szklanki i kieliszka do wódki. Mój Cronut jest chrupiący z zewnątrz, listkujący się jak przystało na ciasto francuskie w środku. Gdy trochę pączki przestygną, lukrujemy je lub posypujemy je z wierzchu cukrem pudrem. Te błyskawiczne pączki z ciasta francuskiego. Usmażyłam na Tłusty Czwartek cronuts , udekorowałam je z różowym lukrem i kolorową posypką. Pączki z ciasta francuskiego. Pączki z ciasta francuskiego. Odsączamy pączki z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/ciasta-i-ciasteczka/cronuts-paczki-ciasta-francuskiego/