Dorsz z patelni z marchewką i groszkiem

Weronika

Obiad

21.02.2020 8:20

Dorsz z patelni z marchewką i groszkiem

Dodać zielony groszek (zamrożony) i dusić następne 5 minut do marchewki z groszkiem wlać śmietanę kremówkę, ułożyć pomiędzy warzywami dorsza i dusić, aż mięso ryby zbieleje (około 5 minut), w międzyczasie dorsza obrócić. 4 porcje dorsza a160 g3 spore marchewki1 szklanka mrożonego groszku1 mała cebula1 ząbek czosnku1 łyżka masła gheesól, pieprzsok z cytryny1/2 szklanki bulionu200 ml śmietany kremówkikoperek1 łyżeczka mąki - opcjonalniePrzygotowanie: Przepis na filet z kurczaka z marchewką i groszkiem cieszył się niebywałym powodzeniem. Dorsz w sosie z marchewką i groszkiem okazał się równie pyszny. porcje ryby skropić sokiem z cytryny, posolić i oprószyć pieprzem. lub każda inna biała ryba nie wymaga wcześniejszego obsmażania, zatem całe danie jest lekkie i dietetyczne.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2020/02/dorsz-z-patelni-z-marchewka-i-groszkiem.html