Składniki: 400 ml śmietany kremówki 32% 2 łyżki ksylitolu (zmielonego)/cukru pudru 3 łyżki rodzynków 1 kieliszek ciemnego rumu 2 łyżki ciemnego kakao 4 biszkopty języczki starta czekolada Przygotowanie: rodzynki namoczyć w rumie mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Ciemną część wymieszać z odsączonymi z alkoholu rodzynkami rozdzielić ciemną śmietankę do pucharków, następnie wyłożyć jasną. Krem sułtański to bita śmietana, podana pół na pół biała z czekoladową. Dodatek rodzynków namoczonych w rumie dodaje niebywałego aromatu, a całość wieńczy dodatek biszkoptu. Posypać startą czekoladą i umieścić po jednym biszkopcie przed podaniem schłodzić w lodówce SMACZNEGO ! Niegdyś obok galaretki z bitą śmietaną zapełniał wszystkie kawiarniane bufety.