Krem sułtański

Weronika
Desery
17.02.2021 15:57
Krem sułtański

Składniki: 400 ml śmietany kremówki 32% 2 łyżki ksylitolu (zmielonego)/cukru pudru 3 łyżki rodzynków 1 kieliszek ciemnego rumu 2 łyżki ciemnego kakao 4 biszkopty języczki starta czekolada Przygotowanie: rodzynki namoczyć w rumie mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno. Ciemną część wymieszać z odsączonymi z alkoholu rodzynkami rozdzielić ciemną śmietankę do pucharków, następnie wyłożyć jasną. Krem sułtański to bita śmietana, podana pół na pół biała z czekoladową. Dodatek rodzynków namoczonych w rumie dodaje niebywałego aromatu, a całość wieńczy dodatek biszkoptu. Posypać startą czekoladą i umieścić po jednym biszkopcie przed podaniem schłodzić w lodówce SMACZNEGO ! Niegdyś obok galaretki z bitą śmietaną zapełniał wszystkie kawiarniane bufety.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.gotujzdrowokolorowo.pl/2021/02/krem-sutanski.html