Sorbet truskawkowy

Jolanta
Desery
11.06.2015 13:50
Sorbet truskawkowy

Idealny Sorbet truskawkowy : 1 szklanka Truskawek kaszubskich/ kaszëbskô malëna ChOG 1 szklanka Truskawek kaszubskich/ kaszëbskô malëna ChOG 1 łyżka miodu drahimskiego ChOG lipowego 1/3 szklanki wody Do rondelka dodajemy miód i zalewamy wodą, gotujemy aż miód się rozpuści i powstanie lekki syrop. Niektórzy powiedzą, a czym tu się zachwycać, zamrożonymi owocami z cukrem i wodą, ale ja dodałam jeszcze łyżkę pysznego miodu drahimskiego; konkretnie lipowego, miody te przywozimy każdego roku z naszego wakacyjnego pobytu na Pojezierzu Drawskim, a konkretnie w Czaplinku! Byliśmy ostatnio w Gdyni, a w drodze powrotnej w Żukowie kupiłam pyszne, świeże truskawki kaszubskie, u nich zawsze truskawki są później niż u nas w Wielkopolsce. Polecam też: sorbet truskawkowy z winem zamiast wody, albo zielony sorbet z melona, lub sorbet jagodowy. Truskawki były pachnące, soczyste i nie mogłam się oprzeć by nie zrobić z nich sorbet! Sorbet to prosty, ale bardzo smaczny deser, który doskonale sprawdza się w gorące dni. Sorbety można przygotować ze świeżych owoców, ale nadają się też owoce mrożone.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/desery/sorbet-truskawkowy-2/
damsko męskie spojrzenie na kuchnię

damsko męskie spojrzenie na kuchnię

Jolanta