Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (300 g) Nadzienie: pół piersi z kurczaka przyprawa gyros do piersi kurczaka, do smaku ser feta 450 g szpinaku mrożonego sól i pieprz do smaku 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka z górką kwaśnej śmietany Przygotowanie: Smażyć na patelni z odrobiną oleju, do zrumienienia, usmażone kawałki piersi wyłożyć na ręcznik papierowy, żeby odsączyć z nadmiaru oleju. Zwinąć dość ciasno wzdłuż dłuższego boku jak roladę, kroić krążki 1,5-2 cm, układać ślimaczki na płasko na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Cebulę obrać, umyć i pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić na patelnię z odrobiną oleju. Zdjąć z ognia, dodać usmażoną pierś z kurczaka, całość wymieszać. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w drobną kosteczkę. W takiej wersji jeśli chodzi o mnie, jest mało wyczuwalny a moi chłopcy też jedli, chodź nie przepadają za szpinakiem.